Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

ALEXANDRU RAZVAN
"Zeci de mii de bucãtari îşi doreau sã facã stagiul la El Bulli, iar eu am avut ocazia sã fiu unul dintre ei." De ce-i atat de special El Bulli? Are trei stele Michelin. Asta inseamnã ca totul funcționeazã perfect, de la cele mai mici detalii, începând cu preşul de la intrare, intensitatea luminii în saloane sau finețea hârtiei igienice, pânã la cunoştințele ospãtarilor despre fiecare dintre produsele servite. Iar controalele celor care verificã daca stelele sunt respectate vin cel puțin o datã pe sãptãmânã. Pare fantastic, dar aşa e. "

De-a lungul timpului, Rãzvan a lucrat în peste 60 de restaurante din Europa, pentru cã şi-a dorit foarte mult sã intre în contact cu cât mai mulţi bucãtari talentaţi:

"Mi-am dat seama repede ca, daca vreau sa devin cineva in meseria asta, trebuie sa stiu cat se poate de mult, despre fiecare preparat."

Totul a început când avea doar 18 ani:

"M-am hotãrât sã fac un curs gastronomic; eram elev la un liceu de chimie şi mi-am dar seama cã vreau mai mult. Ai mei au crezut cã e vreo toanã, care va trece pânã la finalul cursului. Culmea, nu a trecut, ci s-a şi înteţit!"


Rãzvan se relaxeazã grãdinãrind şi crede cã agricultura este viitorul României. Lui Rãzvan i se mai spune şi bucãtarul bogaţilor.

"Din top zece milionari români, eu am gãtit pentru cinci dintre ei."

Mai multe despre Rãzvan Alexandru:

Consultanta restaurante meniuri de nunti bucatari celebri